onsdag 25 december 2013

I en ny värld

Både människor och djur kan må bra av ett miljöombyte ibland. Det är inte ovanligt att hästägare flyttar sina tävlingshästar från en tränare till en annan, från söder till norr - eller vice versa, med nytändande resultat. Den här hästen har gjort en sådan resa.

Från V75 den 23 november

foto: från vinnarskallar.se
 

Horton, valack

Fader: Enjoy Lavec
Moder: Drottning Amok
Morfar: Arnaqueur

Horton är uppfödd av Qlina System AB i Solna och tränades fram till mitten av juli av Håkan Eriksson på Sundbyholm. Numera tränas hästen av Per Linderoth på Bergsåkers travbana. Hästen har gjort nio starter i hans regi och vunnit fem av dessa. Han har verkligen mått bra av miljöombytet, eller så är konkurrensen i norr mer passande för honom.
Drottning Amok hann bara få tre avkommor och Horton är framgångsrikast av dem. Ur Enjoy Lavecs 08-årgång placerar Horton sig på tredje plats, efter Miraflores och Ghetto Blaster.

Västerbo Vainqueur, med Arnaqueur som pappa, har i år lämnat ett helsyskon till framgångsrika Longisland Icetea. Uppfödare till hingstfölet efter S.J.´s Photo - Västerbo Vainqueur är så klart Västerbo Stuteri i Heby. Namnförslag: Västerbo Valentine.

Ursprung


Horton har garanterat fått sitt namn från den framgångsrika animerade filmen "Horton hears a Who!", från 2008.


Filmen handlar om den excentriske elefanten Horton och hur han ska beskydda sina vänner i en mikroskopiskt liten värld. Filmen bygger på boken med samma namn, skriven av Dr. Seuss - a.k.a. Theodor Seuss Geisel (1904-1991). Han har även skrivit de populära böckerna "The Cat in the Hat" och "How the Grinch Stole Christmas".

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar